ГоловнаНовини ЖКГТранспортЯк проходить капітальний ремонт доріг в Києві

Як проходить капітальний ремонт доріг в Києві

У планах мерії повністю відремонтувати 1 000 з 1 667 кілометрової протяжності вуличного дорожнього покриття в Києві до кінця поточного року
Після зими стан доріг в Києві та передмісті погіршився. Регулярні поїздки призводять до порушення геометрії передньої підвіски автомобілів, негативно позначається на керованості та безпеці, прискорюється знос автошин. Вибоїста поверхня і великі ями дорожнього покриття - основні причини пошкодження дисків, бічних порізів, проколів і появи гриж на покришках. Автовласники змушені шукати найближчий шиномонтаж, наприклад, на сайті CARtaUA, де міститься інформація про столичні автосервіси. Чи зміниться ситуація по ремонту доріг на краще?

Звіт адміністрації міста про виконану роботу
 
У квітні 2020 року Київська міська адміністрація повідомила про те, що під час карантину запланований ремонт доріг і ескалаторів метрополітену триває. Київавтодор використовує карантинні обмеження та скорочення автомобільного потоку, щоб швидше відновити дорожнє полотно, яке прийшло в непридатність. На деяких ділянках капітального ремонту доріг не проводили 30-40 років.
 
До початку травня були завершені ремонтні роботи першої черги Борщагівського шляхопроводу, а рух до центру міста вже відкрито по всіх смугах. За словами мера Києва Віталія Кличка, який дав офіційні роз'яснення на брифінгу 6 травня, запущено відновлення другої частини моста на Борщагівці. Комунальні служби відзвітували про початок капремонту 14 шляхопроводів через Дніпро і 9 столичних вулиць. Середній ремонт доріг триває на 12 міських артеріях з інтенсивним рухом.
 
Ремонт ескалаторів метрополітену під час карантину
 
Поки робота столичного метро тимчалово зупинена, триває будівництво гілки метрополітену на Виноградар, а планові ремонтні роботи на лініях і станціях не припинялися. Повністю замінені ескалатори на «Майдані Незалежності» і «Золотих воротах». У штатному режимі перевіряються і ремонтуються ескалаторні підйомники, яких в Києві налічується 122 штуки.
 
Стратегічні плани з капремонту на 2020 рік
 
У планах мерії повністю відремонтувати 1 000 з 1 667 кілометрової протяжності вуличного дорожнього покриття в Києві до кінця поточного року. Дорожники також планують роботи міжквартальних проїздів, стратегічний розв'язок, мости і дворові території.
 
На цей час капітальний ремонт доріг проводиться на проспектах Любомира Гузара і Степана Бандери, за такими вулицями: Микільсько-Ботанічна, Золотоворітська, Покровська і Пушкінська. Зняті обмеження на пересування між шляхопроводом на Богатирській і країни Йордану й закінчена реконструкція по Туполєва. Як запевнив Віталій Кличко, до виходу з карантину місто буде повністю підготовлено. 
 
Джерело: https://carta.ua/
 
Коментарі (0)