ГоловнаПослугиФінансування ЖКГЯкі гальмівні диски найкращі так як обрати якісні замінники?

Які гальмівні диски найкращі так як обрати якісні замінники?

Кожен другий автолюбитель стикається с самостійним вибором тих чи інших запчастин до своєї автівки

Кожен другий автолюбитель стикається с самостійним вибором тих чи інших запчастин до своєї автівки. І того не можна оминути, тому що різниці в ціні часами може буде велика, а щодо якості, то такої впевненості не має. Сьогодні розповідаємо як обрати якісні гальмівні диски та які найкращі. Консультують нас у цьому питанню фахівці спеціалізованого магазину гальмівних компонентів «Tormozi.ua».

Система гальмування автомобіля складається з кількох вузлів, кожен з яких виконує певні функції. Гальмівний диск є пасивним компонентом, та разом с колодкою створює пару тертя, завдяки чому генерується гальмівний момент. Як наслідок того процесу, водій спостерігає гальмівний шлях. Не треба володіти науковим ступенем, щоб зрозуміти, що чим коротше буде тий відрізок, тим вище рівень безпеки. І в тому певну роль відіграє гальмівний диск.

Які гальмівні диски кращі

Насамперед кілька слів про виробництво. В дискусійних колах всесвітньої мережі можна зустріти інформацію, що автомобільні гальмівні диски виробляються зі сталі. То є хибна думка, тому що сталь має певні вади, які стають перепоною в експлуатації таких компонентів в дорожніх умовах. Вже понад сім десятиліть диски виготовляють з чавуну. Той сплав має кілька переваг:

 

  • має високу теплопровідність
  • дозволяє відливати складні форми для покращення вентиляції
  • не вимагає високотехнологічного устаткування

Таким чином, автомобільний гальмівний диск є чавунний. Щоправда, існує категорія компонентів якості «high performance», де матеріалом для виготовлення був композитно-керамічний склад, але то швидше виняток.

Тепер, коли справа з теорітичною складовою більш-менш зрозуміла, можно перейти до практики. Які гальмівні диски кращі? Чи варто купили оригінал, чи навпаки більш розважним буде придбання посилених компонентів, з перфорацією та насічкою? Оригінальні гальмівні диски – це запчастини, які рекомендовані до експлуатації виробником авто. Але, відверто кажучи, то ніяк не означає, що такі компоненти мають найвищі характеристики. Оригінал, зазвичай, то є компроміс, середньостатистичне поєднання параметрів задля задоволення потреб якомога більшої кількості водіїв. А оскільки кожен автовласник має якісь свої очікування, то й оригінальний диск буде мати середні значення ефективності.

Щодо замінників, то тут пропозиція виглядає більш привабливою. З тієї категорії ви можете обрати недорогі гальмівні диски, які будуть відповідати технічним регламентам, але завдяки відсутності якихось додаткових опцій будуть мати досить цікаву ціну. Велика прошарок товарів представлений компонентами так званої якості оригіналу. То є диски, які якісно подібні до оригінальних запчастин, але мають більш привабливу ціну. Щиро кажучи, більшість товарів на нашому ринку належать до тієї класи – «аналог ОЕ». Тобто, купуючи ті диски ви отримуєте характеристики оригінальних деталей.

Окремо варто виділити полку дисків підвищеної продуктивності. Зазвичай, то компоненти з перфорацією та насічкою. Але тут треба бути пильным до якості самого чавунного виливку. Високоефективним такий гальмівний диск робить зовсім не перфорація, а власне стійкість заготовки до навантажень. Якісне балансування виливку гарантує високу стійкість й витривалість роботи гальмівної системи в різних дорожніх умовах.

Але не можна ігнорувати і додаткові опції, такі як перфорація та радіальна насічка. Відомо, що система гальмування автомобіля піддається термічним навантаженням. А оскільки чавун, незважаючи на високу теплопровідність, дуже чутливий до перепадів температур, то на перше місце виходить здатність виливку прийняти термічний удар й успішно передати його в атмосферу. При чому, не втратити власної стійкості та не змінити структуру. Тобто, не покривляться. Як правило, усі відомі виробники високоефективних гальмівних дисків беруть за основу виливок високої якості, який демонструє достатньу стійкість, щоб впоратись з будь-якою ситуацію на дорозі.

Ціни на запчастини цієї категорії дуже різні. Важно привести якісь середній рівень, тому що все залежить від марки і моделі авто. Тому пропонуэмо більш звучний спосіб порівняння - каталог гальмівних дисків на сайті магазину Tormozi.ua.

Але повертаючись до головного питання статті які гальмівні диски найкращі, варто підкреслити, що чимало залежить від ваших очікувань. Бо для когось цілком достатньо виявиться бюджетних компонентів, а для когось необхідно встановлювати посилені гальмівні диски, щоб впоратися з екстремальними навантаженнями.

 

 
Коментарі (0)