ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЯкий саме дохід враховується при нарахуванні субсидії

Який саме дохід враховується при нарахуванні субсидії

При оформленні субсидій громадяни зіштовхуються з рядом проблем - одна з них - рівень доходу, який враховується при нарахуванні субсидії.

Споживачі відзначають, що при оформленні компенсації служби соцзахисту беруть до уваги рівень доходу, який був на протязі всього календарного року і рівень нарахованої субсидії часто буває нижче того, на який вони претендували з початку.

В Міністерстві соціальної політики України зазначили, що згідно з постановою Кабміну від 27.04.2016 року №319, субсидія нараховується виходячи з даних про доходи за останній календарний рік.

«А субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, яка призначається в I кварталі, - на підставі доходу за перші три квартали попереднього календарного року. Повідомляємо, що Мінсоцполітики розробляє зміни до Положення щодо обчислення доходу непрацездатних громадян», - повідомили в прес-службі відомства.

Таким чином дії представників служб соцзахисту правомірні. Окрім цього в прес-службі додали, що  в найближчому майбутньому цю норму врегулюють, і споживачам будуть нараховувати рівень компенсації згідно з даними про реальний дохід.

 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
18 Серпня 2016 p. 14:32
А що таке , взагалі, субсидія? Це не що інше як часткова компенсація державою знецінення її грошей. Але шахрайство полягає в тому, що знецінення гривні ( тихий масовий грабунок людей владою) стосується усіх і постійно, а часткова компесація знецінення надається вибірково і тимчасово.
Коля Пухов
18 Серпня 2016 p. 14:34
Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.
Коля Пухов
18 Серпня 2016 p. 14:38
Багато українців взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ; звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам , живуть по декілька років на утриманні своєї сім"ї та перебиваються випадковими підробітками . А щоб не давать їм субсидії тепер держава штучно приписує їм дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів... У якій ще країні є така турбота про людину.