ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Якою буде соціальна норма газу, на яку нараховуватимуть субсидію

Якою буде соціальна норма газу, на яку нараховуватимуть субсидію

Найбільшу кількість газу при отриманні субсидії можна використовувати в опалювальний сезон за наявності індивідуального газового опалення

У першому півріччі 2016 року за нарахуванням субсидії звернулося понад 3 млн. домогосподарств, про що повідомляє Державна служба статистики України.

Варто наголосити, що при отриманні субсидії, споживачі повинні звернути увагу на те що, компенсується лише обсяг спожитих енергоресурсів в рамках встановлених норм.

Найбільшу кількість газу при отриманні  субсидії можна використовувати в опалювальний сезон за наявності індивідуального газового опалення. Згідно з постановою уряду «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» № 409 від 6.08.2014 року, споживачі можуть використовувати для опалення квартири або будинку 5,5 куб. м газу на 1 кв. м опалювальної площі.

То ж для прикладу при наявності газової плити (без квартирного лічильника) передбачено використання 4,4 куб. м на людину в місяць. Проте у випадку наявності плити та при відсутності гарячого водопостачання соціальна норма становитиме 7,1 куб. м. У випадку , якщо споживач має  газову колонку та газовий водонагрівач соціальна норма збільшиться до 14 куб. м на людину в місяць.

 

 
Коментарі (0)