ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЯкщо у громади немає схеми оптимізації теплопостачання, то держава не буде підтримувати її розвиток - Бабак

Якщо у громади немає схеми оптимізації теплопостачання, то держава не буде підтримувати її розвиток - Бабак

Альона Бабак, міністерша розвитку громад і територій України, заявила, що держава не буде надавати підтримку на розвиток, якщо у громади немає схеми оптимізації теплопостачання
Альона Бабак, міністерша розвитку громад і територій України, заявила, що держава не буде надавати підтримку на розвиток, якщо у громади немає схеми оптимізації теплопостачання. 
 
Про це вона сказала в ефірі Українського радіо.
 
Альона Бабак зазначила, що акцент реформ, які запроваджуватиме Міністерство розвитку громад і територій України, буде на відновленні практики просторового планування населених пунктів.
 
Але значний розділ документації в цій галузі стосується розвитку систем комунального господарства.
 
"Це схеми оптимізації систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення. Відповідальністю органів місцевого самоврядування є розробка схеми, яка буде економічно і технічно спроможна забезпечити людей якісною послугою. Це буде ставитися в критерій державної підтримки громад. Якщо немає схеми оптимізації теплопостачання, держава не буде надавати підтримку на розвиток таких систем, тому що тоді в нас буде хаотичне, незрозуміле планування", – наголосила міністерша.
 
У свою чергу,  депутат ВР та ексміністр з питань ЖКГ, Олексій  Кучеренко, на своїй сторінці у Фейсбук так прокоментував ініціативу міністерства: "Теоретично — вірно. Тепер лишилося тільки розібратися — що таке сучасна «схема теплопостачання» населеного пункту і на підставі чого вона має бути розробленою?!"
 
Коментарі (0)