ГоловнаГоловнеТранспортЯкість українських доріг довірять іноземцям

Якість українських доріг довірять іноземцям

Україна зацікавлена у іноземних компаніях для контролю якості будівництва доріг і чекає прибуття таких фахівців вже весною наступного року.

Україна має намір залучити іноземні компанії для контролю якості будівництва доріг в країні.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури.

«Нас цікавлять два аспекти. Перший - організація роботи на усіх етапах будівництва, і другий - контроль за якістю виконання робіт», - заявив Віце-прем’єр-міністр України - Міністр інфраструктури Борис Колесніков під час відвідування будівництва нової дорожньої розв'язки в Майамі  у рамках свого робочого візиту до США.

За його словами, Україна потребує компаній, які контролюють якість будівництва доріг. «Ми на першому етапі запрошуватимемо іноземні компанії, які контролюватимуть якість доріг, - і, безумовно, це дасть позитивний результат», - сказав Віце-прем'єр-міністр, зазначивши, що в Україні немає компаній такого рівня, послугами яких можна було б скористатися.

Міністр інфраструктури зазначив, що чекає прибуття таких фахівців вже навесні наступного року, не виключено, що із США. «Уряд штату Флоріда замовив 45 мостів (для будівництва розв'язки в Майамі), які мають бути побудовані впродовж шести років. Вони взяли приватну компанію, яка контролюватиме якість», -  сказав Борис Колесніков. Цим же досвідом, за його словами, має намір скористатися й Україна.

«Європа будує дорогу за 6 млн євро кілометр, а Україна - за 6 млн грн і їх змиватиме щороку. Краще відразу побудувати якісні дороги»,  - підсумував він. При цьому Борис Колесніков зазначив, що звернеться до Уряду з ініціативою ввести пільги для компаній, які будують дороги в Україні. «Щоб не було жодних розмов, треба дати дорожнім будівельникам пільги, аналогічні до пільг готельному бізнесу. Тобто, на 10 років звільнити їх від податку на прибуток, щоб вони мали абсолютно прозору економку, а за рахунок свого прибутку купували найсучасніші технології і найсучаснішу техніку», - сказав він.

 
Коментарі (0)