ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧому варто вживати насіння чіа

Чому варто вживати насіння чіа

Насіння чіа вже давно відоме в різних країнах світу. Наприклад, його століттями вживали в Південній Америці

Насіння чіа вже давно відоме в різних країнах світу. Наприклад, його століттями вживали в Південній Америці. Сьогодні насіння чіа купити у Львові можна дуже легко, наприклад, в інтернет-магазині. Не зважаючи на свій непомітний зовнішній вигляд, воно має численні переваги для здоров’я. Ми підготували декілька причин, чому варто включати його до свого щоденного раціону.

Чому слід їсти насіння чіа?

  1. Це багате джерело антиоксидантів. Вони корисні для кожного, хто хоче залишатися здоровим і в хорошій формі настільки довго, наскільки це можливо. Завдяки антиоксидантам зупиняється вироблення вільних радикалів, що відповідають за мутації клітин і швидше старіння організму. Антиоксиданти, що містяться в насінні чіа, також можуть захистити нас від різних видів інфекцій, запалень і небезпечних захворювань серцевої системи. Вигідно замовте його на сайті Смак життя, щоб зробити свій раціон більш корисним.

  2. Насіння чіа – прекрасне джерело клітковини. Про це слід пам’ятати передусім людям, що схудли, та спортсменам. Завдяки клітковині наша травна система працює значно швидше та ефективніше. Ця речовина відповідає за продовження відчуття ситості, тому ми можемо уникати перекусів між прийомами їжі. Варто пам’ятати, що аж 40% насіння чіа – це клітковина, що робить його одним із найкращих природних джерел цієї речовини.

  3. Це справжня вітамінна бомба. У насінні чіа ми знаходимо силу поживних речовин, які чудово впливають на роботу нашого організму. Серед важливих вітамінів – ніацин, рибофлавін і тіамін, які сприяють правильній роботі нервової системи та обмежують вплив токсинів на наш організм. Крім того, насіння чіа містять вітаміни А, С і Е та численні елементи, включаючи магній, залізо, кальцій, фосфор, калій і цинк.

  4. Насіння чіа допоможе вашим кісткам. У 100 грамах ми знайдемо вдвічі більше кальцію, ніж у склянці молока. Завдяки насінню наші кістки будуть міцними та менш схильними до переломів. Поступове ведення чіа до раціону дозволить забезпечити себе постійним джерелом кальцію. Ще наш організм отримає велику дозу фосфору, який також відповідає за сильні зуби та кістки.

  5. Насіння чіа допоможе схуднути. Усім тим, хто бореться з зайвими кілограмами, варто подружитися з насінням чіа, оскільки воно може значно полегшити цю боротьбу. Все це завдяки клітковині, яка в ньому міститься. Вона набрякає в нашому шлунку, підтримуючи відчуття ситості протягом тривалого часу. Також клітковина покращує роботу кишківника і прискорює наш метаболізм, що може бути дуже важливим під час схуднення. Насіння чіа містить легкозасвоювані білки, які здатні знизити апетит, і, таким чином, зменшити кількість споживаних калорій.

  6. Це джерело омега-3 жирних кислот. Не весь жир повинен бути нашим ворогом. Насіння чіа, як і насіння льону, містить багато здорового жиру у вигляді жирних кислот Омега-3. Вони складають аж 63% маси насіння чіа, що робить його одним із найвідоміших джерел цієї речовини. Жирні кислоти дуже позитивно впливають на роботу нашого організму – вони стимулюють роботу мозку, зору та дбають про хороший стан нашого серця.

Це основні, та далеко не всі переваги насіння чіа. Та вже вони свідчать про те, що його варто додавати до свого раціону. Харчуйтеся смачно й корисно!

 
Коментарі (0)