ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЯнукович сподівається повернутися до газових переговорів після виборів в РФ

Янукович сподівається повернутися до газових переговорів після виборів в РФ

За його словами, Україна не може погодитися з нинішньою ціною на російський газ і в цьому питанні компромісу не може бути

Президент України Віктор Янукович упевнений, що після президентських виборів у Росії він зустрінеться з керівництвом РФ з приводу ціни на газ. Про це глава держави сказав в інтерв'ю трьом українським телеканалам.

Водночас він наголосив, що переговори не будуть простими. «Я впевнений, що в березні ми буде зустрічатися. Закінчаться вибори в Росії, і ми будемо зустрічатися», - додав він.

За його словами, Україна не може погодитися з нинішньою ціною на російський газ і в цьому питанні компромісу не може бути.

«Це рішення не могло бути іншим, ми відстоювали національні інтереси, і тут, в цьому питанні компромісів не могло бути ніяких. Тому що не можна погодитися з цією ціною ... Ми ніколи не погодимося з цим», - додав глава держави.

Він також наголосив, що російський газ для України повинен коштувати 240-250 дол. за тисячу кубометрів.

«Ми вважаємо, що справедливою для нас ціна  - це європейська ціна мінус транзит до Європи від кордону з Росією. Справа в тому, що вони нам до кінця не розкривають європейські ціни. Ми довідуємося про ціни іншими шляхами. Реальною та справедливою, мабуть, для нас має бути в районі 240-250 дол., не дорожче», - зазначив В.Янукович.

Нагадаємо, Міністерство енергетики РФ передало українським колегам новий проект угоди, яка може в повному обсязі врегулювати питання щодо співробітництва в газовій сфері. Цю інформацію під час свого візиту до України оприлюднив голова Держдуми Сергій Наришкін. Він додав, що угода спрямована на пошук компромісу.

 

Джерело:  УНН 

 
Коментарі (0)