ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЯнукович знайшов Україні нового «газового партнера»

Янукович знайшов Україні нового «газового партнера»

Нас дуже цікавлять питання спільної роботи у плані розвитку паливно-енергетичного комплексу. Той потенціал, який є в Україні, може повною мірою бути задіяним Туркменістаном

Україна зацікавлена у співпраці з Туркменістаном в енергетичній сфері.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час українсько-туркменських переговорів у розширеному складі, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Нас дуже цікавлять питання спільної роботи у плані розвитку паливно-енергетичного комплексу. Той потенціал, який є в Україні, може повною мірою бути задіяним Туркменістаном у розвитку видобутку і транспортуванні природного газу», - підкреслив він. 

В.Янукович зокрема зазначив, що Україна готова брати участь у проектах щодо розробки газових родовищ і  надати відповідне обладнання вітчизняного виробництва тощо.

Глава держави також назвав цікавою та важливою для України участь у будівництві другої лінії газопроводу Малай-Багтиярлик (складової газопроводу Туркменістан-Китай) та газопроводу «Схід-Захід» через території Туркменістану, Афганістану, Пакистану та Індії. Україна, окрім того, зацікавлена в участі в модернізації 5-го енергоблоку Морийської електростанції. «Ми готові продовжувати постачання українського устаткування на це будівництво… Це також той проект, що дуже важливий та цікавий для нас», - сказав В.Янукович.



Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)