ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЯпонці побудують сміттєпереробний завод в Дніпрі, якщо отримають гарантії

Японці побудують сміттєпереробний завод в Дніпрі, якщо отримають гарантії

Без державних гарантій японці не будуватимуть сміттєпереробний завод в Дніпрі

Городничий Дніпра Борис Філатов зустрівся з представниками зовнішньоекономічної японської компанії JICA. Головна темою обговорення стали результати фінального звіту щодо поводження з відходами у Дніпрі. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на офіційний сайт міськради.

Аналітична група вже тривалий час досліджувала сміттєві полігони, де планують розмістити завод. Зібрані аналітичні дані систематизують та передадуть на розгляд урядам Японії та України.

Як відомо, виконком міськради Дніпра співпрацює з зовнішньоекономічною компанією JICA (Японія) щодо будівництва сміттєперобного об’єкту у місті.

«Хочеться сподіватися, що в цьому, так би мовити, змаганні – в хорошому сенсі – ми зможемо виграти у таких великих територіальних громад як Київ і Харків. Вони також подали заявки в цю програму. Далі рішення має ухвалити український уряд. Зокрема, я спілкуватимуся з керівництвом уряду, з віце-прем’єр міністрами, міністерством регіонального розвитку», - зазначив очільник міста.

Зі слів Філатова, надалі документи передаватимуться на розгляд уряду України.

Важливо, що лише під гарантіями держави Дніпро зможе отримати фінансування з боку Японії на будівництво сміттєперобного об’єкту.

Нагадаємо, що у серпні 2017 року Філатов вже анонсував побудову японцями унікального сміттєпереробного заводу у Дніпрі. 

 

 
Коментарі (0)