ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЯпонців покваплять з фінансуванням реконструкції БСА

Японців покваплять з фінансуванням реконструкції БСА

Уряд України звернеться з листом до Уряду Японії щодо прискорення інвестиційного співробітництва у рамках реалізації проекту реконструкції БСА. Відповідне рішення було прийняте Кабміном сьогодні.

Кабінет Міністрів прийняв розпорядження, яким схвалив проект листа Уряду України до Уряду Японії стосовно подальшої співпраці за проектом реконструкції Бортницької станції аерації в м. Києві. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

За словами в.о. Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, цим листом Уряду України до Уряду Японії засвідчується першочерговість та пріоритетність реалізації проекту з реконструкції Бортницької станції аерації в м. Києві і наголошується на прискоренні інвестиційного співробітництва у рамках реалізації проекту.

Окрім того Геннадій Темник поінформував, що Мінрегіоном спільно з КМДА розроблено проект комплексної реконструкції  споруд очистки стічних вод і будівництва технологічної лінії з обробки та утилізації осадів на Бортницькій станції аерації (БСА). Загальна вартість проекту складає 10,47 млрд грн, з яких: 7,5 млрд грн. (72%) – кредитні кошти Японської агенції міжнародної співпраці; 307 млн грн – державний бюджет; 2,7 млрд грн – інші джерела.

Нагадаємо, 11 лютого цього року Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул доручив Мінрегіону, Мінфіну, Мінекономрозвитку, Мінприроди, Київській міськдержадміністрації забезпечити виконання заходів, включених до плану реконструкції Бортницької станції аерації, дотримання графіку її реконструкції, забезпечити  стале функціонування БСА та якісного очищення стічних вод. Також Олександр Вілкул доручив прискорити подання на розгляд Кабміну проекту постанови про затвердження проектно-кошторисної документації за проектом «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації».

 
Коментарі (0)