ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЯпонія буде співпрацювати з Україною в модернізації обладнання для ядерної енергетики

Японія буде співпрацювати з Україною в модернізації обладнання для ядерної енергетики

На сьогодні 15 енергоблоків АЕС України забезпечують виробництво понад 56% електричної енергії в балансі електроенергії країни.
Міненерговугілля провело робочу зустріч із представниками Посольства Японії в Україні та обговорили  сучасний стан та перспективи розвитку ядерної енергетики  України та плани щодо співпраці з японською стороною в рамках реалізації спільних проектів.
 
На сьогодні 15 енергоблоків АЕС України забезпечують виробництво понад 56% електричної енергії в балансі електроенергії країни.  Водночас Міненерговугілля спільно з НАЕК «Енергоатом» працює над вирішенням питань підвищення безпеки та продовження терміну експлуатації діючих енергоблоків,  добудови енергоблоків Хмельницької АЕС, формування фонду виведення з експлуатації енергоблоків АЕС, які відпрацювали свій ресурс, вирішення питання поводження з ВЯП та РАВ.
 
Представники Міністерства наголосили, що українська сторона зацікавлена у співпраці з іншими країнами як у напрямку приладобудування, так і в напрямках, які забезпечують розвиток та модернізацію енергетичної сфери України.
 

Японська сторона повідомила про наміри співпрацювати з Україною  з питань модернізації обладнання для ядерної енергетики, зокрема щодо виготовлення та модернізації турбін, у тому числі для атомно-енергетичних об’єктів в третіх країнах, та анонсувала підписання Меморандуму про взаєморозуміння між ПАТ «Турбоатом» і Toshiba Energy Systems, яке заплановане на червень 2018 року. 

 
Коментарі (0)