ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЯпонія виділить Україні $5,5 млрд на реконструкцію інфраструктури

Японія виділить Україні $5,5 млрд на реконструкцію інфраструктури

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив про виділення Україні 5,5 млрд, які підуть на реконструкцію інфраструктури країни, що постраждала від військових дій

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив про виділення Україні 5,5 млрд, які підуть на реконструкцію інфраструктури країни, що постраждала від військових дій, передає Kyodo News.

Кісіда, виступаючи на глобальному форумі в Токіо, організованому японським аналітичним центром, зазначив, що Україна "все ще страждає від російського вторгнення і її народу потрібна допомога, щоб відновити своє повсякденне життя і сильно постраждалу від російських атак інфраструктуру".

Японський прем'єр також запросив президента України Володимира Зеленського на онлайн-саміт країн "Великої сімки" (G7), який буде присвячений роковинам повномасштабного російського вторгнення. Під час цього саміту, як пише агентство Associated Press, країни G7 оголосять про подальші кроки підтримки України.

Японія приєдналася до США та ЄС у введенні санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну та надає гуманітарну та економічну підтримку країні.

Так, з початку лютого Японія запровадила заборону на експорт до Росії вакцин, медичного обладнання та роботів. Також заборонено ввезення в РФ радіоактивних матеріалів, обладнання для атомних об'єктів, розвідки нафти та природного газу. Крім цього, влада Японії розширила список персональних санкцій проти громадян РФ, а також російських компаній.

Раніше під санкції Японії вже підпали близько 300 російських компаній та організацій. Японська влада заморозила активи ВТБ, Ощадбанку, банку "Відкриття", "Промзв'язок банку", ВЕБ.РФ та "Альфа-банку". У Росію заборонено експортувати високотехнологічне обладнання, у тому числі 3D-принтери, квантові комп'ютери та мікроскопи. Крім того, японська влада ввела ембарго на імпорт російського золота.

 

 

 
Коментарі (0)