ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄІБ виділить 49 млн євро на енергоефективність університетів

ЄІБ виділить 49 млн євро на енергоефективність університетів

Європейський інвестиційний банк виділив позику на енергоефективність будівель шести українських університетів на суму близько 49 млн євро в рамках проекту "Вища освіта України"

Європейський інвестиційний банк виділив позику на енергоефективність будівель шести українських університетів на суму близько 49 млн євро в рамках проекту "Вища освіта України", також для цих цілей університети отримають грант від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля E5P на суму 10 млн євро. Про це йдеться в повідомленні ЄІБ і Міністерства освіти.

"Шість українських університетів проведуть комплексне енергоефективне оновлення більшості будівель завдяки інвестиціям Європейського інвестиційного банку обсягом 49 млн євро і гранту фонду E5P на суму 10 млн євро", - сказано в повідомленні.

Проект передбачає комплексну термомодернізацію закладів вищої утвореннях, в двох етапах його візьмуть участь 20 вищих навчальних закладів. На першому етапі це будуть Вінницький національний технічний університет, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Національний університет "Львівська політехніка", Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка", а також Національний університет "Чернігівська політехніка" та Сумський державний університет.

"До них незабаром приєднаються ще вісім установ вищої освіти, які на конкурсній основі отримали право взяти участь у другому етапі проекту", - наголошується в повідомленні.

Виконання робіт з термомодернізації в шести перших університетах повинні початися восени 2022 року.

Як зазначено в релізі, ЄІБ в цілому інвестує 120 млн євро в комплексну модернізацію вузів в Україні в рамках проекту "Вища освіта України", це частина підтримки ЄІБ та ЄС Україні в сфері енергоефективності. Проект також співфінансується Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) на суму 30 млн євро.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду (проект "Енергоефективність громадських будівель в Україні") між Україною та Європейським інвестиційним банком ". Угодою передбачено виділення для України кредиту на суму 300 млн євро строком на 20 років.

 

 

 
Коментарі (0)