ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄБРР більше інвестуватиме в українську енергетику і муніципалітети

ЄБРР більше інвестуватиме в українську енергетику і муніципалітети

Реалізацію муніципальних проектів та проектів в енергетичній галузі, які фінансуються ЄБРР, прискоряться. Окрім того, закордонна фінансова установа готова збільшувати інвестування.

Європейський банк реконструкції і розвитку готовий збільшувати фінансування українських муніципалітетів та проектів у сфері енергетики. Про це було заявлено керівництвом фінансової установи на чолі з Президентом банку Сумою Чакрабарті під час візиту української делегації до Вашингтону, - зазначають у прес-службі Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, сторони обговорили поточне співробітництво та домовилися про розгляд портфелю ЄБРР в Україні у частині розширення інвестиційних проектів.

При цьому додається, що реалізація проектів із великим ступенем готовності, зокрема муніципальних проектів та проектів в енергетичній галузі, буде прискорена.

Головним чином маються на увазі проекти будівництва метрополітену в Дніпропетровську, Харкові на загальну суму близько 600 млн євро, модернізація інфраструктури теплопостачання у Донецькій області на суму 20 млн євро та реалізація зведеної програми підвищення безпеки АЕС України на суму 600 млн євро.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ЄБРР також не планує припиняти фінансування проектів «Укравтодору» з відновлення доріг після зимового періоду.

 
Коментарі (0)