ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄБРР «подарує» Київщині біогазову установку

ЄБРР «подарує» Київщині біогазову установку

ЄБРР профінансує будівництво біогазової установки на цукровому заводі в Київській області. Це буде найбільший об'єкт такого типу в Україні.

Європейський банк реконструкції і розвитку надасть «Рокитнянскому цукровому заводу» (Київська обл.) фінансування в розмірі 7 млн євро на будівництво і введення в експлуатацію біогазової установки потужністю 2,25 МВт. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі фінансової установи.

«Ця установка стане найбільшим об'єктом цього типу в Україні. Генерована нею електроенергія буде відпускатися в енергосистему країни за узгодженим «зеленим» тарифом», - йдеться в повідомленні банку.

У ЄБРР уточнили, що зазначений пакет фінансування включає в себе 10-річний кредит від банку у розмірі 5,07 млн євро і 15-річний кредит Фонду чистих технологій на суму 2,03 млн євро.

При цьому у банку зазначили, що зазначені кошти будуть надані в рамках Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні загальною вартістю 140 млн євро.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ЄБРР виділить додаткове фінансування в розмірі 70 млн євро для Програми розвитку альтернативної енергетики в Україні.

 
Коментарі (0)