ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄК не вимагала припинити будівництво «Південного потоку»

ЄК не вимагала припинити будівництво «Південного потоку»

ЄК не наполягала «поставити хрест» на будівництві «Південного потоку», а вимагала, аби газопровід повністю відповідав нормам «третього енергопакету». У ЄК зазначили, що офіційної інформації про припинення реалізації газогону від РФ не отримували.

Єврокомісія не наполягала на повному припиненні будівництва газопроводу «Південний потік», а лише вимагала його повної відповідності нормам «третього енергопакету». Про це заявили у ЄК, пише Прайм.

При цьому в Єврокомісії повідомили, що «поки не отримували офіційного повідомлення «про відмову Росії від «Південного потоку».
 
«Ми бачили повідомлення про намір Росії відмовитися від цього проекту, але поки не отримували ніякої офіційної інформації з цього приводу», - зазначили в Єврокомісії.
 
До речі, Сербія розчарована заявою президента РФ Володимира Путіна про припинення будівництва газогону «Південний потік». Проте, прем’єр-міністр Сербії Александр Вучич завив, що це не привід для хвилювання – країна в будь-якому випадку збереже статус енергетично безпечної держави.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Росія неспроможна добудувати «Південний потік», тому більше не повертатиметься до його реалізації. Таке рішення РФ прийняла через відсутність дозволу на будівництво газопроводу від Болгарії та принципову позицію Євросоюзу.
 
Коментарі (0)