ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄК вимагає обмеження «Північного потоку - 2» за законами ЄС

ЄК вимагає обмеження «Північного потоку - 2» за законами ЄС

Єврокомісія (ЄК) наполягає, щоб Газова директива ЄС в повному обсязі застосовувалася до газопроводу «Північний потік - 2».

 

Єврокомісія (ЄК) наполягає, щоб Газова директива ЄС в повному обсязі застосовувалася до газопроводу «Північний потік - 2». Про це заявила на прес-конференції у вівторок глава ЄК Урсула фон дер Ляйен за підсумками саміту ЄС - Україна в Києві.

«Газова директива від 2019 року повністю застосовується до" Північного потоку - 2 », - сказала вона.

Фон дер Ляйен підкреслила, що ЄС вважає Україну надійним країною, що забезпечує транзит газу, і вважає важливим, щоб вона зберегла доходи від цього транзиту.

Доповнена в 2019 році Газова директива ЄС розповсюдила на морські газопроводи, що знаходяться поза територією країн Євросоюзу, норми Третього енергопакету ЄС, включаючи вимоги, що ці об'єкти інфраструктури повинні належати операторам, що не залежать від виробників газу, і що до 50% потужності трубопроводу має бути зарезервовано для поставок газу від «альтернативних постачальників», що в разі «Північного потоку - 2» означає фактичне обмеження потужності газопроводу на 50%.

В даний час компанія оператор газопроводу Nord Stream 2 AG оскаржує в Європейському суді юстиції обґрунтованість застосування даних норм до «Північного потоку - 2», суд в Німеччині російський монополіст вже програв.

 

 

 
Коментарі (0)