ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄК вважає, що «Північний потік-2» в кінцевому підсумку стане непотрібним

ЄК вважає, що «Північний потік-2» в кінцевому підсумку стане непотрібним

Всі партнери Європейського союзу, які постачають в ЄС викопні енергоносії, повинні мати на увазі стратегію, спрямовану на поступове виведення їх із споживання

Всі партнери Європейського союзу, які постачають в ЄС викопні енергоносії, повинні мати на увазі стратегію, спрямовану на поступове виведення їх із споживання.

Про це заявила комісар ЄС з енергетики Кадрі Сімсон, передає БізнесЦензор з посиланням на enkorr.

"Наш головний меседж їм полягає в тому, що мета ЄС - до 2050 року стати кліматично нейтральним", - сказала Сімсон, відповідаючи на брифінгу на питання про долю газопроводу "Північний потік-2".

"Це означає, що на той час ми виведемо з ужитку викопні енергоносії. А що стосується газового сектора, то будемо використовувати декарбонізірованние гази. Ми будемо прагнути до досягнення наших цілей, і всі партнери, які постачають нам копалини енергоресурси, повинні це мати на увазі ", - розповіла Сімсон.

Єврокомісія представила дві прийняті 8 липня стратегії ЄС, спрямовані на досягнення "кліматичної нейтральності": по інтеграції енергосистем країн союзу і "водневу стратегію", яка передбачає масове виробництво чистого водню в енергетичних цілях.

Інтеграція енергосистем - "це планування і експлуатація енергосистеми" в цілому ", що охоплює різні енергоносії, інфраструктури і сектори споживання", - йдеться в прес-релізі ЄК.

Це система, в якій, наприклад, електрику, живить електромобілі, надходить від сонячних батарей на дахах будинків, будівлі обігріваються теплом від найближчого заводу, а завод працює на чистому водні, отриманому завдяки енергії берегових вітроелектростанцій.

Стратегія інтеграції передбачає реформи по 38 позиціям, в тому числі перегляд енергетичного законодавства, фінансування та впровадження нових технологій, фіскальні заходи, поступове припинення субсидій на викопне паливо, цілісне планування інфраструктури.

Воднева стратегія передбачає доповнення інтегрованої енергетичної системи масових промисловим виробництвом поновлюваного водню. Він може служити джерелом енергії там, де використання електрики утруднено. У перспективі він буде проводитися в основному з використанням енергії вітру і сонця.

На етапі з 2020 по 2024 рік у ЄС передбачається установка водневих електролізерів як мінімум на 6 ГВт і виробництво до 1 млн тонн поновлюваного водню. На етапі з 2025 по 2030 рік водень повинен стати невід'ємною частиною інтегрованої енергосистеми, в якій потужності по електролізу поновлюваного водню складуть мінімум 40 ГВт.

 

 
Коментарі (0)