ГоловнаНовини ЖКГТранспортЕкологічну проблему золовідвалів ТЕС може вирішити будівництво - Центренерго

Екологічну проблему золовідвалів ТЕС може вирішити будівництво - Центренерго

Зола-винос суха використовується, зокрема, у виробництві мало цементних бетонів при підготовці основи автодоріг, а також в шлакосілікатних бетонах, які використовують для ремонту доріг і мостів
ПАТ «Центренерго» звернулася до Міністерства інфраструктури та до Державної агенції автомобільних доріг з пропозицією розглянути можливість залучення ресурсів теплоелектростанцій у програмі "Велике будівництво".
 
Лише за умови утилізації золовідвалів можна очікувати результативних позитивних змін для довкілля, про це розповіла пресслужба Центренерго.
 
"Компанія звернулася до Міністерства інфраструктури та до Державної агенції автомобільних доріг з пропозицією розглянути можливість залучення ресурсів теплоелектростанцій ПАТ "Центренерго", зокрема, у програмі "Велике будівництво". Наразі незначні об’єми відбору золи приватними компаніями здатні вирішувати лише їхні комерційні питання, однак не допоможуть поліпшенню екології міст-супутників ТЕС", - йдеться у повідомленні.
 
Центренерго готове до співпраці із потенційними партнерами, зацікавленими у відборі не менше 20 тисяч тонн на місяць золи-виносу сухої на кожній із ТЕС компанії.
 

Нагадаємо, зола-винос суха використовується, зокрема, у виробництві мало цементних бетонів при підготовці основи автодоріг, а також в шлакосілікатних бетонах, які використовують для ремонту доріг і мостів. 

 
Коментарі (0)