ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕкономним отримувачамсубсидій роздадуть по 700 гривень

Економним отримувачамсубсидій роздадуть по 700 гривень

Кабмін визначився з механізмом часткової монетизації субсидій.

На такі компенсації, до 700 грн, в Україні можуть розраховувати близько 1,5 мільйона бюджетних сімей, які використовують в своїх будинках для опалення в зимовий період газ чи електроенергію. Механізм відшкодування зекономлених субсидій Кабмін визначив у своїй постанові від 26 квітня

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення перераховують субсидії на рахунки підприємств, які є виробниками або виконавцями житлово-комунальних послуг. Якщо домогосподарство внаслідок економії споживання послуг заощадило частина субсидій, підприємство-виробник послуг має зарахувати цю суму на наступні періоди. Крім того, зекономлена сума повинна бути вказана в платіжних документах одержувачів субсидій як переплата.

Після закінчення опалювального сезону невикористана сума субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення, водо-, газо- та електропостачання для індивідуального опалення повертається підприємством-виробником (виконавцем) такої послуги в бюджет в повному обсязі на підставі акта розрахунку загального обсягу невикористаних сум субсидії .

Частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (за станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт / год електричної енергії (в разі використання природного газу / електричної енергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення "Укрпошти" на підставі списків. Перерахування частини невикористаної субсидії на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплата її через відділення поштового зв'язку здійснюється структурним підрозділом з питань соцзахисту населення на підставі особистої заяви одержувача, яке слід подати до 1 вересня поточного року. Структурний підрозділ з питань соцзахисту населення має повідомити одержувачу субсидії, що йому необхідно подати таку заяву.

 

 
Коментарі (0)