ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕксперт: ДТЕК тисне на ЕКРЕКП

Експерт: ДТЕК тисне на ЕКРЕКП

Холдинг хоче заборонити участь трейдерів і постачальників на організованих сегментах ринку електричної енергії в період сезонного профіциту ресурсу на ринку

Холдинг хоче заборонити участь трейдерів і постачальників на організованих сегментах ринку електричної енергії в період сезонного профіциту ресурсу на ринку, а краще - назавжди, пише видання "Дзеркало тижня".

Енергетичний експерт Костянтин Мурашко в своєму блозі пише про випадок, коли енергетичний холдинг найбагатшого українця через позов до суду підставної компанії тисне на державний орган - Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Домагаються таким чином звільнення до чотирьох членів регулятора з семи.

"Сьогодні ДТЕК продовжує тиск на НКРЕКП. Його чергове бажання - заборонити участь трейдерів і постачальників на організованих сегментах ринку електричної енергії в період сезонного профіциту ресурсу на ринку, а краще - назавжди. Ну щоб вони не заважали ДТЕК самому заробляти на цих сегментах ринку. Навіщо їм зайві конкуренти? Навіщо їм взагалі конкурентний ринок електроенергії, який так важко вибудовується в Україні за європейською моделлю? Вони звикли працювати за своїми правилами, які іноді самі і писали і просували через владні коридори ", - пише експерт.

"Суддя Окружного адміністративного суду м.Києва Векуа, 16 березня 2021 у справі № 640/24854/20 частково задовольнив позов приватної компанії ТОВ" Техноинвест "до Кабінету Міністрів України", - повідомляє експерт.

23 червня 2021 відбудеться слухання апеляційних скарг НКРЕКП і КМУ на рішення суду першої інстанції у зазначеній справі в Шостому апеляційному адміністративному суді. Головуючим суддею на цей раз виступить Грибан, суддями: Ключковіч, Парінов. Так що в Україні з'явився шанс прийняти справедливе рішення у цій справі. Адже буква закону на стороні держави і його уповноважених органів - НКРЕКП і КМУ, зазначає експерт.

"Однак ніхто не застрахований від особливостей нашої національної політики. Наскільки міцні обійми енергетичних олігархів в Україні - покаже рішення Шостого апеляційного адміністративного суду в наступну середу", - пише Костянтин Мурашко.

 

 

 

 
Коментарі (0)