ГоловнаНовини ЖКГТранспортЕксперт: Їздити в 70% вагонах «Укрзалiзницi» небезпечно для життя

Експерт: Їздити в 70% вагонах «Укрзалiзницi» небезпечно для життя

Компанiя випускає на маршрут близько 70% списаних вагонiв. Їх вiк перевищує 25 рокiв. Тобто, вони фiзично не можуть вiдповiдати нормам

В Українi не вистачає близько 7 тисяч пасажирських вагонiв.

«Компанiя випускає на маршрут близько 70% списаних вагонiв. Їх вiк перевищує 25 рокiв. Тобто, вони фiзично не можуть вiдповiдати нормам. Їздити в таких вагонах небезпечно для життя. Неодноразово на пасажирiв падали полки. Хоча це є страховим випадком, отримати компенсацiю практично нереально. При цьому щорiчно на страховку йдуть мiльйони гривень, i тiльки одиницям вдається вiдстояти свої права в судi», – розповiв  експерт з транспортних питань В’ячеслав Коновалов в коментарi ГолосUа.

Вiн зазначив, що в Українi вагони списують з рекордною вартiстю.

«Якщо згадати часи, коли розвалювався СРСР, то в парку «Укрзалiзницi» було близько 10 тисяч пасажирських вагонiв. Зараз компанiя звiтує про наявнiсть лише 3 тисяч вагонiв. Тобто їх кiлькiсть скоротилася в три рази. Коли ведеться мова про закупiвлю нових вагонiв, на практицi купується максимум 100 штук на рiк. На тлi вiдкладених ремонтiв складiв, i зносу парку, цього не достатньо», – резюмував В. Коновалов.

Нагадаємо, “Укрзалiзниця” пiднiме тарифи на пасажирськi перевезення в два етапи: перший етап пiдвищення цiн на квитки на 12% – з 00:00 30 травня, другий етап – також на 12% з 1 жовтня 2018 року.

Якщо вам доводиться часто подорожувати, або ви дуже полюбляєте мандрівки, вам потрібно бронювати квітки заздалегідь. Відпочивай ту купуй квитки на pilot.ua. Для цього тобі потрібно перейти сюда. Також тут ти зможеш забронювати готель, або отримати страховку.

 
Коментарі (0)