ГоловнаНовини ЖКГТранспортЕксперт: Київметрополітен зазнає збитків через корупцію

Експерт: Київметрополітен зазнає збитків через корупцію

Майже мільярдні збитки київського метрополітену, які він поніс у минулому році, є свідченням процвітаючою корупції.

Майже мільярдні збитки київського метрополітену, які він поніс у минулому році, є свідченням процвітаючою корупції.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив експерт громадської кампанії «Євро-патруль» В'ячеслав Коновалов.

«Ми маємо справу з корупційними маніпуляціями з боку керівництва Київського метрополітену. Тому що, коли озирнутися назад, то доведеться згадати, що саме при наявності прибутків керівництво прийняло рішення про підняття тарифів. А тепер вони «раптом» заявили про збитки », - зазначив експерт.

На думку В. Коновалова, ситуація з Київським метрополітеном схожа з ситуацією навколо «Укрзалізниці». Так як при розповідях про її збитковості, компанія показує реальний прибуток. Але, при цьому, все одно її керівництвом робиться висновок про її збитковості.

«Зараз знову починають говорити про необхідність підняття тарифів за проїзд в метро через цієї самої збитковості. Але ж вони спеціально показують ці збитки, щоб були підстави для чергового підняття тарифів », - пояснює експерт.

Ще однією цікавою темою, як вказав В. Коновалов, є питання про те, куди йдуть доходи від реклами в метрополітені. З наполегливої ​​фанатичністю дана тема обходиться керівництвом компанії. Адже, за різними оцінками, доходи від розміщення реклами варіюються від 500 мільйонів до 1 мільярда гривень.

«Ще однією темою, яка наполегливо обходиться стороною керівництвом метрополітену - це доцільність знищення МАФів. Тоді як навколо виходів з метро відкриваються все нові і нові МАФи. Питання - на користь кого працює метрополітен? Також не менш цікавим питанням є тема закупівель запчастин для поїздів. І подібних прикладів - безліч », - зазначає експерт.

Тому, як стверджує В. Коновалов, ми маємо справу з черговою корупційною маніпуляцією.

Нагадаємо, що згідно з опублікованими даними, Київський метрополітен закінчив 2017 рік зі збитком 956 млн грн.

Про це свідчать попередні дані фінансових результатів роботи комунального підприємства (згідно з національним стандартом бухгалтерського обліку).

При цьому дохід від реалізації продукції збільшено на 71,8% або на 973,6 млн грн до 2,3 млрд грн. Це більше, ніж за відповідний період 2016 роки (1,3 млрд грн грн). Крім того, підприємство зробило витрати в розмірі 3,5 млрд грн.

За підсумками року КП отримало збиток у розмірі 955,7 млн ​​грн, при цьому 2016 рік Київська метрополітен закінчив із прибутком 55,6 млн грн. Раніше повідомлялося, що в 2017 році київське метро перевезло півмільярда осіб - на 2,8% більше, ніж роком раніше.

 

 
Коментарі (0)