ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЕксперт: КМДА давно слід було розірвати договір з «Київенерго»

Експерт: КМДА давно слід було розірвати договір з «Київенерго»

Київській владі слід було давно розірвати договір з «Київенерго», оскільки компанія Ріната Ахметова не виконала інвестиційні зобов'язання.

Київській владі слід було давно розірвати договір з «Київенерго», оскільки компанія Ріната Ахметова не виконала інвестиційні зобов'язання.

Таку думку в коментарі ГолосUA висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко.

«До 2002 року, коли компанія« Київенерго »взяла на себе управління комплексом теплозабезпечення Києва, прекрасно працювало комунальне підприємство, яке управляло діяльністю 15 районних котелень, і було окреме підприємство тепломереж. Відповідно до договору (з компанією бізнесмена Ріната Ахметова, власника холдингу «ДТЕК» - ред.) Передбачалося, що прибуток «Київенерго» буде вкладатися в модернізацію теплового господарства Києва. Однак ми бачимо, що протягом 17 років цього не відбувалося. Були тільки ремонти первинних мереж або перекладка зовсім старих. Показово перекладали по кілька кілометрів мереж в рік. Результат - збільшення кількості ремонтів. Тому немає ніякої трагедії, що місто забере мережі », - вважає Сергієнко.

На питання про перспективи приходу нової компанії, яка б управляла тепломережами Києва експерт спрогнозував, що в перспективі буде маса бажаючих отримати можливості «ДТЕК».

«Як тільки у нас політична ситуація трохи покращиться, буде чергу інвесторів, які б хотіли працювати з таким шматком ринку», - резюмував Олександр Сергієнко.

Відзначимо, «ДТЕК» є акціонером «Київенерго», володіє 72,30% акцій.

Нагадаємо, Київська міська рада 20 червня продовжив договір з компанією «Київенерго» на управління тепловими мережами міста до 27 квітня 2018 року. За прийняття відповідного проекту рішення проголосували 62 депутати.

 

 
Коментарі (0)