ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕксперт: Купівля пенсійного стажу - дуже ризикова ідея

Експерт: Купівля пенсійного стажу - дуже ризикова ідея

При такій недовірі до влади та Пенсійному фонду зокрема, які навіть в липні не змогли, вперше за 14-15 років, вчасно виплатити пенсії купувати стаж не варто

 

Те, що українці при бажанні зможуть докупити пенсійний стаж, було передбачено ще раніше. Якщо у когось є на це гроші, то краще не стаж докуповувати і віддавати гроші незрозуміло кому і незрозуміло, як інфляція їх з'їсть, і чи отримають люди назад їх в повному обсязі, простіше купити валюту, покласти в банк з іноземним капіталом і отримувати відсотки

Про це в коментарі ГолосUA повідомив економіст Віктор Скаршевський.

«Якщо подивитися на найбільший в Україні приватний пенсійний фонд Національного банку, з якого вони виплачують пенсії колишнім співробітникам, то можна бачити, що свої гроші вони вкладають в ОВДП, депозити в держбанках і депозити в банках з іноземним капіталом. Тобто, краще вкладати свою валюту в банк з іноземним капіталом, так буде надійніше, адже в НБУ знають, що роблять», - зазначив економіст.

За словами Скаршевського, при такому недовіру до влади та Пенсійному фонду зокрема, які навіть в липні не змогли, вперше за 14-15 років, вчасно виплатити пенсії купувати стаж не варто.

«Мало того, що у пенсійного фонду запрограмований дефіцит 39 млрд. Гривень, так він вже протягом цього року збільшився ще на 10 мільярдів. У наступному році, якщо вони проведуть індексацію, як це прописано в законі - 50% від середньої зарплати і 50% від інфляції, то знадобитися на наступний рік ще 70 мільярдів гривень додаткового дефіциту. Тобто, якщо в це року на пенсії витрачається 350 мільярдів, то в наступному доведеться витратити мінімум 420. Якщо грошей не вистачає на поточні виплати, то покупка пенсійного стажу представляє дуже великий ризик. Набагато надійніше самостійно розпорядитися своїми вільними грошима, якщо вони ще залишилися в українських громадян», - підсумував В. Скаршевський.

Варто нагадати, що Пенсійний фонд України запустив два способи, що дозволяють українцям закупити необхідний пенсійний стаж.

 

 
Коментарі (0)