ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕксперт: Лютневі платіжки за ЖКП «поважчають» на 1 тис. грн

Експерт: Лютневі платіжки за ЖКП «поважчають» на 1 тис. грн

"Фактично платіжка буде дорожче, ніж в лютому 2020 року, на 1000 грн, адже єдиний документ про тарифи - меморандум від Кабінету міністрів - не передбачає перерахунок або зниження тарифів на опалення, гарячу воду або послуги водоканалів.

Мешканці багатоквартирних будинків отримають платіжки за лютий 2021 року "без будь-яких знижок", про це розповів глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

"Фактично платіжка буде дорожче, ніж в лютому 2020 року, на 1000 грн, адже єдиний документ про тарифи - меморандум від Кабінету міністрів - не передбачає перерахунок або зниження тарифів на опалення, гарячу воду або послуги водоканалів. Зниження платіжок на комунальні послуги не буде, комунальні тарифи і далі будуть рости", - підкреслив він.

За його словами, з 1 квітня очікується подорожчання тарифів на електроенергію "для тих, хто споживає понад 500 кВт". Експерт також спрогнозував подорожчання послуг з обслуговування багатоквартирних будинків та вивезення твердих побутових відходів.

"Це в середньому 200-300 грн на місяць", - припустив Олег Попенко.

Він попередив, що до кінця року всіх українців чекатиме "ще один сюрприз» від НАК "Нафтогаз України" - подорожчання газу для теплокомуненерго.

"Це призведе до зростання тарифів на тепло і гарячу воду. Тобто на наступний опалювальний сезон платіжка зросте ще орієнтовно на 300-400 грн", - зазначив глава Союзу споживачів комунальних послуг.

 
Коментарі (0)