ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Експерт: Мільйони німців цієї зими не зможуть оплатити опалення

Експерт: Мільйони німців цієї зими не зможуть оплатити опалення

У зв'язку з різким зростанням цін на газ мільйони домогосподарств у Німеччині не зможуть покрити витрати на опалення.

 

У зв'язку з різким зростанням цін на газ мільйони домогосподарств у Німеччині не зможуть покрити витрати на опалення.

Таку думку висловив голова Німецької спілки квартиронаймачів Лукас Зібенкоттен, передає Укрінформ із посиланням на DW.

За його словами, найбільше постраждають ті, чиї доходи лише трохи перевищують поріг, установлений на рівні держдопомог. "Ідеться про мільйони", - попередив Зібенкоттен.

Аби пом'якшити ситуацію, слід провести реформу системи виплат допомоги на житло, а також покращити захист працівників від звільнення, зазначив експерт в інтерв'ю Tagesspiegel.

"Необхідно суттєво підняти порогові значення доходу для тих, хто може претендувати на житлову допомогу", - упевнений Зібенкоттен. На його думку, отримувати такі виплати могли б ті, чий чистий місячний дохід не перевищує 5 тисяч євро на сім'ю. Крім того, зростання квартирної плати можна було б включити до виплат на модернізацію житла з урахуванням його енергоефективності, додав голова Німецької спілки квартиронаймачів.

Раніше канцлер ФРН Олаф Шольц анонсував реформу системи виплат допомоги на житло з метою зменшення фінансового тягаря на мешканців країни.

Як повідомлялося, за даними соціологічного опитування Deutschlandtrend, проведеного телеканалом ARD на початку серпня, 71% німців заявили, що ФРН має стати енергетично незалежною від росії.

 

 

 
Коментарі (0)