ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕксперт: Мільйони українців залишаться без пенсій

Експерт: Мільйони українців залишаться без пенсій

Мільйони українців залишаться без пенсій, тому що не зможуть купити собі страховий стаж, а багато хто з них просто до неї не доживуть.

Мільйони українців залишаться без пенсій, тому що не зможуть купити собі страховий стаж, а багато хто з них просто до неї не доживуть.

На питання, скільки українців в результаті залишаться без пенсій, експерт Руслан Бортник відповів, що це торкнеться мільйонів чоловік.

 
«Для 75% пенсіонерів, особливо майбутніх - дана реформа буде означати, що їм доведеться працювати довше і для 100% громадян - працювати більше, щоб мати необхідний трудовий стаж. Але українцям безглуздо його купувати. Людям вигідніше покласти гроші в банк і одержувати з цього відсоток. Взагалі ця система, яка пропонується зараз деактивує молодь робити будь-які відрахування в пенсійний фонд. Адже платити 25 років для того, щоб потім отримати якусь невелику пенсію в районі 100 доларів безглуздо. Набагато вигідніше відкладати ці гроші в банк або просто накопичувати. Адже багато українців не доживають до пенсії », - сказав Р. Бортник.

 
Також за його словами, дана ініціатива з пенсійною реформою не зможе повністю покрити дефіцит пенсійного фонду.

 
«Дана ініціатива з пенсійною реформою не зможе повністю покрити дефіцит пенсійного фонду. Це станеться частково через те, що у нас динаміка накопичень пенсіонерів зменшиться. На сьогоднішній день є 12 мільйонів людей похилого віку, з них щорічне значна кількість вмирає, але на їх місце прибувають нові пенсіонери. Але оскільки перебування тепер зменшиться, а вмирання в нашій країні тільки збільшується, то в якийсь момент це ситуативно скоротить витрати пенсійного фонду », - резюмував Р. Бортник.

 
Нагадаємо, 17 травня Кабмін схвалив проект пенсійної реформи, запропонований Гройсманом. Документ спрямований для розгляду до Національної ради реформ, після обговорення і затвердження на якому проект буде направлений до Верховної Ради України для голосування. За словами Гройсмана, Кабінету Міністрів вдалося уникнути підвищення пенсійного віку при підготовці проекту пенсійної реформи. У проекті реформи мова йде про посилення вимог до страхового стажу.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
05 Червня 2017 p. 20:31
Багато українців взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" держппідприємств, тобто, з ініціативи держави по незалежним від працівників причинам позбавлені засобів існування та страхового стажу; вимушені жити на утриманні своїх сімей. ------------------------------------------------------- Тобто, людина працювала і платила податки та раптом якісь посадовці вирішили , щоб ця людина не працювала і не платила податки . А крайніми тепер роблять самих тих примусово звільнених працівників...
Надія Біла
06 Червня 2017 p. 12:48
Цинічна брехня влади зашкалює. Якщо ВР прийме гройсманівську пенсійну реформу, то тим людям, яким скоро буде призначатись пенсія, нарахують відразу на 35% менше. Також тим, кому буде проводитись перерахунок раніше призначених пенсій, змінять формулу. Про це говорить незрозуміле для багатьох зниження коєфіцієнта за стаж з 1,35 до 1,0. Особисто я втрачатиму щомісяця понад тисячу гривень, отримуватиму не 3,5 тис.грн., а 2,5. Якщо не вистачає коштів у пенсійному фонді, то навіщо було знижувати нарахування на фонд оплати праці з 38% до 22%? Тому, що ці внески платяться з коштів підприємств, читай: "с карманів можновладців". Власники підприємств "просунули" своє бажання зменшити власні витрати без зниження вартості товарів, послуг. Хоч хтось перестав платити в "конвертах"? Ні! Оббирали та продовжують оббирати громадян. Брешуть про "покращення" життя пенсіонерів, не ховаючи безсоромні очі.