ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕксперт: На сьогодні неможливо знайти заміну вугіллю з окупованого Донбасу

Експерт: На сьогодні неможливо знайти заміну вугіллю з окупованого Донбасу

Незважаючи на запевнення прем’єра Володимира Гройсмана, Україна, найімовірніше, не зможе до наступного опалювального сезону перевести достатню кількість блоків електростанцій із антрацитової групи вугілля.

 

Адже на це потрібні кошти, яких у нашій державі поки що немає. На жаль, наразі ми не можемо обійтись без вугілля із окупованих шахт.

Таку думку в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі»на телеканалі ZIK висловив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Запевнення прем‘єр-міністра Гройсмана про те, що Україні все ж вдасться до наступного опалювального сезону перевести достатню кількість блоків електростанцій із антрацитової групи вугілля на газову, звучать досить оптимістично. Потрібно розуміти, що ми і надалі перебуваємо у складній економічній ситуації. Тож навіть закупівля вугілля по імпортних каналах впиралась у брак фінансування.

«Загалом, по технології потрібно будувати нові електростанції, які спалюватимуть конкретний вид вугілля. Адже навіть той антрацит, який завозять з Південної Африки, технічно гірший. У наших котлах, які будувалися, власне, для донецького вугілля, його потрібно спалити більше», – зазначив Корольчук.

Адже, якщо відмовлятись від вугілля із окупованих шахт, потрібно розуміти, чим його замінити для всіх інших територій України. І якоїсь унікальної формули тут немає.

«Якби ми захотіли відмовитись від цього вугілля ще у 2014 році, нам потрібно тоді було готуватися прожити три роки так, як жили мешканці Вірменії та Грузії всередині 90-х років. Тобто, по 8-9 годин у квартирах не було б електроенергії, її б не споживала промисловість. Відтак було б менше доходів у бюджет», – зазначив Юрій Корольчук.  Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/02/17/sogodni_nemaie_mozhlyvosti_znayty_zaminu_vugillyu_iz_okupovanyh_terytoriy__1045693

 

 
Коментарі (0)