ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕксперт: Нові правила отримання субсидій можуть мати негативний ефект

Експерт: Нові правила отримання субсидій можуть мати негативний ефект

Нові правила отримання субсидій можуть мати негативний ефект - експерт

 

Кабмін схвалив постанову, за якою пропонують переглянути принципи надання житлово-комунальних субсидій і враховувати отриманий дохід від депозитів і дивіденди від цінних паперів. При впровадженні цих правил можуть виникнути складності в адмініструванні.

Про це в коментарі ГолосUA розповів співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

«Так, у кого-то є депозити. Людей з ОВДП - реальний мізер. Це давня історія. Вони планували ці депозити якось охопити. Я думаю, що бази для адміністрування немає, нікому цю базу адмініструвати, щоб відсікати потенційних, з їх точки зору, порушників. Хто цим буде займатися? Мінсоцполітики? Податкова? У неї і так дуже багато роботи. Якщо у Мінсоцполітики є ресурси для адміністрування, то так », - сказав Дмитро Марунич.

Експерт зазначив, що логіка в рішенні уряду є, але може бути і негативний ефект.

«Дохід по депозитах, як би не сперечатися, але все одно це сукупний дохід. Його логічно враховувати при призначенні субсидії. Інша справа, що у нас люди бідні, що, напевно, може мати негативний ефект для тих нещасних пенсіонерів, хто відклав свої гроші. Зараз вони подумають кілька разів. Це рішення може мати і зворотний ефект, не той ефект, на який в цілому влада розраховувала б, який був би позитивний для економіки », - зазначив Дмитро Марунич.

 

 

 
Коментарі (0)