ГоловнаНовини ЖКГТранспортЕксперт: Омелян намагається довести до банкрутства «Укрзалізницю»

Експерт: Омелян намагається довести до банкрутства «Укрзалізницю»

Повне припинення залізничного сполучення з Росією є спробою міністра інфраструктури Володимира Омеляна підставити прем'єра Володимира Гройсмана, і довести до банкрутства «Укрзалізницю».

Повне припинення залізничного сполучення з Росією є спробою міністра інфраструктури Володимира Омеляна підставити прем'єра Володимира Гройсмана, і довести до банкрутства «Укрзалізницю».

Про це в коментарі ГолосUA повідомив політолог Руслан Бортник.

«Ініціатива про припинення залізничного сполучення звучить не вперше. У минулому році міністр інфраструктури говорив те ж саме. Насправді - це спроба пропіаритися серед правих і патріотично налаштованої частини суспільства. Друга мета - продовження протистояння за контроль над «Укрзалізницею» між міністерством інфраструктури та Кабінетом міністрів. Нагадаємо, що Кабмін відібрав у Омеляна «Укрзалізницю», а Омелян своїми заявами намагається підставити Володимира Гройсмана. Адже в тому, що в Україні поїздами їздять росіяни винні не Мінінфроструктури, а уряд. Третя причина - лобіювання інтересів пасажирських перевізників», - сказав Р. Бортник.

Експерт уточнив, що Україна не контролює Крим і Донбас, і не знає, хто і скільки людей їздить на заробітки в Росію.

«Від цієї заборони виграють автоперевізники, які бусиками возять людей. Також виграють білоруси. Після скасування авіасполучення між Києвом і Москвою Омелян вже заслужив звання національного героя Білорусі. Він завдав величезної шкоди Україні і допоміг сформувати величезний прибуток білоруським компаніям. З цим потрібно розбиратися українським правоохоронним органам. Позбавивши Україну Кримського та Донбаського напрямки, Омелян намагається позбавити країну найбільш прибуткового напрямку - російського. Таким чином, «Укрзалізницю» просто намагаються довести до банкрутства і пустити шляхом приватизації », - резюмував Р. Бортник.

Нагадаємо, Україна має намір припинити пасажирське залізничне сполучення з Росією. Про це в ефірі телеканалазаявіл міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

 

 
Коментарі (0)