ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕксперт: Оновлена енергосистема України буде незнайомою РФ

Експерт: Оновлена енергосистема України буде незнайомою РФ

Україна будує нову енергосистему після російських ударів, вибудовується нова генерація

 

Україна будує нову енергосистему після російських ударів, вибудовується нова генерація. Про це експерт Центру економічного відновлення Володимир Бужан заявив сьогодні, 6 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Ті руйнування, які були завдані українській енергосистемі, створили умови, щоб будувати нову енергосистему ще швидшими темпами, ніж це планувалося раніше. До війни Україна мала теплову генерацію, яка була виснажена і вже була понад 56 років, і, відповідно, її потрібно було виводити в перспективі 10 років. А зараз уже питання стоїть, що сьогодні це потрібно робити, сьогодні вже потрібно будувати нову генерацію”, — зазначив експерт.

Бужан додав, що йдеться про посилення самих конструкцій об’єктів, щоб вони витримували удари, плюс потрібно перебудувати саму систему щодо схем.

“Тому що на сьогоднішній день Російська Федерація знає всі схеми, які були сформовані ще в Радянському Союзі, і їм легко атакувати енергосистеми, бо вони знають, де що знаходиться, в якому обсязі. Нова енергосистема вже буде їм абсолютно не знайома. Плюс вона буде, умовно кажучи, поділена на регіональні хаби зі своїми лідерами щодо генерації”, — пояснив гість ефіру.

Також очікується надлишок атомної генерації, яку Україна зможе експортувати після завершення опалювального сезону. Але основне завдання — забезпеченість держави ресурсами, наголосив він.

Експерт також пояснив, як проходитиме процес взаємного експорту електроенергії України з партнерами, як нове обладнання посилюватиме українську енергосистему, а також про захист та відновлення пошкоджених об’єктів.

 

 
Коментарі (0)