ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЕксперт побачив можливості для України після запуску «Nord Stream-2»

Експерт побачив можливості для України після запуску «Nord Stream-2»

За підтримки адміністрації Байдена в української влади з'явився черговий козир, який дозволяє не допустити безнадії і розпачу через запуск «Nord Stream 2».

 

За підтримки адміністрації Байдена в української влади з'явився черговий козир, який дозволяє не допустити безнадії і розпачу через запуск «Nord Stream 2».

Радник глави Сполучених Штатів Америки щодо державної безпеки Джек Салліван повідомив, що Джозеф Байден, під час його візиту до Європи, обговорить це питання з канцлером Німеччини в контексті ситуації, яка зачіпає геополітичні та економічні інтереси Євросоюзу і України, передають Економічні новини.

Політолог Кирило Сазонов вважає, що ці слова свідчать про те, що на даний момент передчасно ставити крапку в питанні «Nord Stream-2».

Як він повідомив, в разі введення цього газопроводу в експлуатацію, держбюджет України втратить багато коштів.

«Відповідь на цю ситуацію може бути лише один - розвиток вітчизняного видобутку газу», - припустив Сазонов.

На його думку, це «дозволить завантажити українську ГТС, українці отримають нові робочі місця, почнеться реалізація інфраструктурних проектів та суттєво збільшаться податкові платежі до Пенсійного фонду. Природно, реалізація цього плану вимагає часу і вкладень, але експерти запевняють, що за запасами газових родовищ України посідають друге-третє місце в Європі. Глибина залягання, природно, збільшить вартість, але власний видобуток все одно буде прибуткова. Собівартість видобутку буде набагато нижче ринкових цін. Україна зможете запросити інвесторів з України і США. Залучення американських компаній для України стане приводом для серйозного діалогу про отримання статусу союзника США з військовими базами на території України. При цьому у Вашингтона з'явиться більше підстав відстоювати і захищати свої інтереси і капітал в Україні ».

До цього дипломат Олег Шарп повідомив, що всупереч поширеній думці, США не припинять боротьбу з «Nord Stream 2». На його думку, одну з основних несподіванок для Москви США приготували конкретно до етапу після закінчення будівництва газопроводу.

У той же час російський блогер Ель Мюрид вважає, що США перетворили «Nord Stream-2» в пастку для Володимира Путіна.

 

 

 
Коментарі (0)