ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕксперт: Тарифи на електрику встановлюються в інтересах приватних компаній

Експерт: Тарифи на електрику встановлюються в інтересах приватних компаній

Найголовнішим фактором на ціноутворення є олігархічна змова.

 

Найголовнішим фактором на ціноутворення є олігархічна змова. Про це ГолосUA повідомив політико-економічний експерт Всеволод Степанюк.

«Зараз, за ​​фактом, ми маємо приватну теплову енергетику і приватну зелену енергетику. Нещодавно уряд хвастався тим, що у нас її більше 10%, але при цьому влада забуває сказати про те, що у нас вона наддорогі і на неї також зростають тарифи. Крім того, чомусь простоюють атомні електростанції, в повному обсязі використовується гідроенергетика і так далі », - розповів експерт.

З його слів, зараз можна чітко відстежити, що ціни на електроенергію встановлюються, чи не виходячи з цін державних електростанцій, а в інтересах приватних електростанцій.

«Наскільки вистачить нахабства у приватних власників піднімати тарифи - складно сказати, адже при владі України ніяких противаг їм не існує. Зараз в парламенті не існує жодної політичної сили, яка хоч якось би захищала інтереси народу України. Все так чи інакше зацікавлені в підвищенні цін на енергоносії. Тому що це єдина галузь, крім аграрної, яка приносить прибуток - все інше в Україні або стоїть, або померло, а на цих галузях зараз можна заробляти », - підсумував В. Степанюк.

Як повідомлялося, глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль назвав ймовірну ціну на електроенергію для населення з 1 квітня.

 

 

 

 

 

 
Коментарі (0)