ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕксперт: В Україні немає довгострокового планування розвитку міст

Експерт: В Україні немає довгострокового планування розвитку міст

Українські міста не мають стратегічного планування через постійні змін політичних сил

 

Кожне місто неодмінно повинен мати довгострокове стратегічне планування розвитку своєї інфраструктури. Так сказав архітектор Олексій Валентіра в програмі «Суб'єктивно» з ведучою Яник Мірило.

Як пояснює експерт, Україна має проблеми зі стратегічним плануванням міст через швидкі зміни політичної ситуації. «А марафони не бігають як спринти. Тому довгострокового планування розвитку міст в Україні немає, а кожна нова політична команда приходить і все розгортає на 180 градусів, вважаючи, що до них все робили неправильно », - коментує він ситуацію.

Замість цього, підкреслює Валентіра, необхідно допрацьовувати все розпочате опонентом, а не переробляти і міняти все від проектантів і будівельників. Адже в такому випадку, констатує він, говорити про довгострокове планування не доводиться.

Також архітектор зазначає, що в цих сферах відсутній приватний бізнес, адже він не йде в проекти, яким через 5-7 років не вдається окупитися. Але, на думку гостя програми, розвиток міста має бути розплановано на десятки років, коли окремі точки формуються в загальну картину і можна бачити справжній результат.

Попутно Валентіра зазначає, що, крім цього, міста потребують конкурсах. «Тому що неможливо створити круту середу в місті, якщо ми говоримо про місто з амбіціями, без відкритих прозорих конкурсів на архітектурні проекти», - пояснює він.

До того ж, каже архітектор, фінансування може йти не тільки з бюджету, а й з приватних фондів. За його словами, в такому випадку людям, які дійсно вміють цим займатися, буде цікаво взяти участь в конкурсі.

 

 

 
Коментарі (0)