ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЕксперт: Заміщення старого житла новим займе близько 200 років

Експерт: Заміщення старого житла новим займе близько 200 років

Депутат від "Слуги народу", представник уряду у Верховній Раді Олена Шуляк вважає, що для заміни старого житла на нове знадобиться близько 200 років

Депутат від "Слуги народу", представник уряду у Верховній Раді Олена Шуляк вважає, що для заміни старого житла на нове знадобиться близько 200 років. Таку думку вона висловила в інтерв'ю LIGA.net.

За словами Шуляк, середній термін життя будинку становить 50-70 років.

"Зараз Індекс заміщення старого житла новим в Україні - 0,5% на рік. Це найнижчий показник в Європі. Щоб замінити старе житло на нове, нам знадобиться 200 років", - зазначила нардеп.

Як извесно, Київська міська рада хоче ввести мораторій на нове будівництво і реконструкцію в столиці.

Нагадаємо, раніше в Києві презентували проект нового генплану столиці, згідно з яким п'ятиповерхові будинки 1960-1990-х років планують модернізувати або перебудувати до 2040 року.

Жителів на період будівництва планується відселяти, а згодом - давати їм квартири в нових будинках.

При цьому, начальник комунальної організації "Інститут генерального плану м.Києва" Сергій Броневицький відзначав, що для такого проекту потрібно змінити законодавство, адже щоб побудувати на місці "хрущовки" новий будинок за описаним сценарієм, інвестору потрібно дозвіл всіх мешканців, що є майже неможливим .

 

 
Коментарі (0)