ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕксперт: Завдяки «Роттердам +» тарифи для населення залишилися стабільними

Експерт: Завдяки «Роттердам +» тарифи для населення залишилися стабільними

Введення формули "Роттердам +" дозволило зберегти стабільними тарифи на електроенергію для населення, але вони виросли для великих промислових підприємств, що викликало невдоволення їх власників

Введення формули "Роттердам+" дозволило зберегти стабільними тарифи на електроенергію для населення, але вони виросли для великих промислових підприємств, що викликало невдоволення їх власників.

Про це заявив глава "Першої енергетичної асоціації України" Василь Котко.

Експерт зазначив, що за формулою "Роттердам +" встановлювалися ціни на електроенергію для промислових споживачів, тарифи для населення залишалися стабільними.

"Розумієте, будь-яке рішення в сфері економіки, завжди для кого-то є якась додаткова вигода, для кого-то є якісь втрати. Що стосується людей взагалі, домогосподарств, то у нас тарифи вже багато років, можна сказати, заморожені, і це ніяк на людях не відбивається ", - сказав Котко.

Він зазначив, що "Роттердам +" негативно сприйняли власники великих споживачів електроенергії, оскільки це знизило їх доходи.

Голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Оксана Кривенко заявляла раніше, що формула "Роттердам +" дозволила українцям заощадити до 40 млрд грн, оскільки стримувала зростання тарифів на електроенергію для населення. 

 
Коментарі (0)