ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕксперт: Знизити платіжки на тепло вдвічі неможливо навіть теоретично

Експерт: Знизити платіжки на тепло вдвічі неможливо навіть теоретично

Охрименко заявив, що знизити тарифи на 50% не можна навіть теоретично

 

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко пояснив, чому влада не вдалося виконати обіцянку про зниження платіжок на газ вдвічі. Про це пише «КП».

Нагадаємо, 2 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський заявив, що при владі є «цікаве рішення», яке дозволить знизити платіжки в два рази.

«Уряд затвердив програму" Гарантована ціна на газ ". Ціна на газ зменшилася ще на сім відсотків. Працюємо над тим, щоб зниження було більшим ... Ми працювали над тим, щоб були зменшені платіжки за опалення. Також знайшли цікаве рішення, яке дозволить вже наступної зими зменшити тарифи на тепло майже наполовину. Це буде окрема програма », - сказав Зеленський.

На думку президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, знизити тарифи навіть на половину не вийде навіть теоретично, а в Європі люди вже давно звикли до підвищення цін взимку, тому беруть на його оплату кредити, а виплачують їх влітку, коли споживання і ціни нижчі.

«Влітку ціни на газ в світі впадуть, і слідом за ними впадуть і в Україні. Європейці вже давно все знають, що влітку газ дешевий, а взимку - дорогий, тому деякі беруть кредит, оплачують газ взимку, а влітку його погашають. Ось це - реальність, а всі розмови про те, що в Україні можливий дешевий газ, - це міф », - сказав Охріменко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що деякі газові компанії в Україні творять справжній свавілля, стягуючи з клієнтів набагато більше, ніж повинно бути за лічильниками.

 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Грудня 2020 p. 22:26
"...Зеленський заявив, що при владі є «цікаве рішення», яке дозволить знизити платіжки в два рази..."------------------------------А як таке могло би бути при постійній гіперінфляції гривні?-----------------То, мабуть , він пошуткував.