ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕксперт: Зростання тарифів без зростання доходів населення призведе до краху ЖКГ

Експерт: Зростання тарифів без зростання доходів населення призведе до краху ЖКГ

Підвищення тарифів на ЖКП можливо лише в разі зростання економіки в цілому і зростання доходів громадян. В іншому випадку підвищення тарифів призведе до колапсу системи ЖКГ через масові неплатежі

Підвищення тарифів на жідіщно-комунальні послуги, яке ніяк не підкріплене економічним зростанням країни, не приведе ні до чого хорошого, а в гіршому випадку все закінчиться колапсом всієї системи житлово-комунального господарства країни.

Таке бачення ситуації з підвищенням тарифів представив експерт з питань енергетики Валентин Землянський під час прес-конференції в ІА ГолосUA.

«Якщо ми не бачимо зростання економіки, ніякого зростання тарифів бути не повинно. Це абсурд, оскільки без зростання доходів, без зростання платоспроможності населення, ні про яке зростання тарифів мови бути не може », - зазначив експерт.

На думку експерта, уряд своїми діями змушує населення відмовлятися від благ цивілізації, наприклад від газу, опалюючи будинку дров'яними печами. На думку В. Землянського, такі плани влади - це геноцид населення.

Також експерт нагадав, що новий уряд має намір строго дотримуватися політики колишнього щодо підвищення комунальних тарифів, нібито на вимогу МВФ. Крім того, він нагадав про необхідність перегляду умов співпраці з цією організацією.

«Все закінчиться колапсом системи, все закінчиться масовими неплатежами. Ми бачимо вже зараз за статистикою », - підсумував В. Землянський.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
22 Квітня 2016 p. 18:52
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші, лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Знецінення грошей -- це не що інше, як тихий грабунок людей владою, оскільки українських грошей-папірців влада може надрукувати скільки завгодно.
Коля Пухов
22 Квітня 2016 p. 19:01
Підвищення зарплат і пенсій лише викличе новий виток інфляції, тобто значно прискорить знецінення гривні. Хто виграє і хто програє, якщо зарплати і пенсії підвищать на 15 процентів, і одночасно ціни і тарифи зростуть на 100 процентів? Виграє, однозначно, друкар грошових знаків, тобто влада, а громадяни, відповідно, програють.