ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕксперти очікують здорожчання електроенергії для населення вже цьогоріч

Експерти очікують здорожчання електроенергії для населення вже цьогоріч

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що тарифи на комунальні послуги не будуть підвищуватися до кінця зими

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що тарифи на комунальні послуги не будуть підвищуватися до кінця зими. Водночас Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг схвалила до обговорення двоетапну зміну тарифів на водопостачання та водовідведення низки водоканалів. Коли варто очікувати зміни тарифів та з чим це пов’язано?

Про це в етері Громадського радіо розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

«Я вважаю, що прем’єр-міністр України підтвердив слова народного депутата Нагорняка, який сказав, що у цьому році будуть підіймати тарифи на електроенергію. Тому невдовзі на нас очікує перше зростання тарифів на електроенергію. Цього можуть і не зробити з 1 березня, тому що логічно, і завжди так робили в Україні, підіймати тарифи в той час, коли зменшується «платіжка» українця, і громадяни це не одразу помічають. Тому перше підняття тарифів на електроенергію, приблизно до 3,5-4 грн, я очікую 1 травня або червня. Нардеп від правлячої коаліції Нагорняк говорив, що за 2024 рік тарифи на електроенергію зростуть до 6 грн», — розповів Попенко.

Він вважає, що підняття тарифів не розв’яже глобальні проблеми, а лише призведе до зростання обсягів корупції:

«Вкрай складно говорити про майбутнє, але я можу сказати, що жодні енергетичні питання не вирішить підвищення тарифів. Єдине, що змінюватиметься — це постійно будуть рости борги населення за житлово-комунальні послуги. Тому що змінити ситуацію з капітальними ремонтами, інфраструктурними проєктами, модернізацією всього енергетичного чи водопровідного комплексу за допомогою підняття тарифів — неможливо. Спочатку потрібно навести порядок із корупцією в органах державної влади, а потім вже підіймати тарифи. Я думаю, якщо навести порядок на всіх закупівлях, то ми прийшли б до того, що підіймати тарифи, можливо, й не доведеться».

 

 

 
Коментарі (0)