ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕксперти оцінили ймовірність повного блекауту

Експерти оцінили ймовірність повного блекауту

В уряді визнали, що з кожним новим ударом військ РФ по критичній інфраструктурі ситуація з енергопостачанням у країні погіршуватиметься.

 

В уряді визнали, що з кожним новим ударом військ РФ по критичній інфраструктурі ситуація з енергопостачанням у країні погіршуватиметься.

Імовірність масштабного блекауту на території України залежить від того, наскільки довго і точно війська РФ можуть завдавати ударів об'єктам критичної інфраструктури. У той же час, повне відключення світла країні навряд чи загрожує. Про це експерти розповіли у коментарі "Економічній правді".

У разі блекауту споживачі відключаються від харчування на рівні підстанцій "Укренерго" - у цьому випадку без світла можуть залишитися міста та області, йдеться у матеріалі.

Співрозмовник журналістів в уряді повідомив, що простої відповіді на питання, чи можливий блекаут в Україні, не існує.

"Зараз ситуація максимально напружена, вводяться обмеження для населення та промисловості. З кожним новим ударом ситуація погіршуватиметься", - заявило джерело.

У свою чергу директор спецпроектів науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев зазначив, що українська енергосистема має певний запас міцності.

"Все залежить від того, наскільки довго і прицільно росіяни зможуть бити критичною інфраструктурою", - сказав експерт.

На думку Рябцева, повного відключення світла можна уникнути, проте без електроенергії протягом довгого часу можуть залишитися низка регіонів — у цьому випадку йдеться про обмеження, що вводяться державою, які застосовуються і зараз у вигляді віялових відключень.

У можливість блекауту не вірить генеральний директор енергетичної компанії ДПЕК Максим Тимченко.

"У нас не може бути якогось армагеддону, всі розіб'ючі ситуації і все згасне. Я в цей сценарій не вірю... Все можливо, але враховуючи, як ми проявили себе і як проявила себе система з погляду стійкості, у мене є впевненість, що впораємося з цими викликами", – пояснив він, додавши, що ситуацію із забезпеченням держави електроенергією необхідно контролювати разом із військовими.

Тим часом глава "Укренерго" Володимир Кудрицький запевнив, що незважаючи на масовані обстріли з боку військ держави-агресора, енергосистема України залишається цільною і "ми далекі від апокаліптичного сценарію".

 

 

 

 
Коментарі (0)