ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕксперти вважають, що Київ зможе уникнути повного блекауту

Експерти вважають, що Київ зможе уникнути повного блекауту

Українська енергосистема достатньо міцна, щоб запобігти відключенню столиці від енергопостачання

 

Українська енергосистема достатньо міцна, щоб запобігти відключенню столиці від енергопостачання.

Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Витривалість української енергосистеми достатня для того, щоб запобігти відключенню Києва. Я не бачу жодних технічних передумов для цієї ситуації, і, на мою думку, на сьогодні Київ доволі міцний у цьому плані», - зазначив експерт.

Водночас, за його словами, українці мають бути готовими до нових атак росії на енергосистему.

Харченко наголосив, що на сьогодні відключення є керованими, тоді як блекаут, про який говорять у ЗМІ, – це процес некерованих відключень в енергосистемі.

Харченко відзначив ефективну роботу НЕК «Укренерго» у відпрацюванні резервних схем живлення уражених атаками регіонів. Крім того, ведуться роботи з відновлення всіх пошкоджених об'єктів, однак на ліквідацію частини уражень потрібно витратити до одного місяця.

Експерт зауважив, що зараз достатньо ремонтних бригад для відновлення енергоінфраструктури, однак є певний дефіцит обладнання. Тому паралельно Україна веде діалог із усіма європейськими партнерами щодо постачання певного обладнання, і частина від потреби уже надходить до нашої країни.

Харченко також наголосив, що українська енергосистема є стійкою завдяки своїй централізації.

«Якби в нас не працювала дуже потужна об’єднана система, яка дозволяє резервування, дозволяє перекидати транзитні шляхи транспортування електрики, ми б зараз пів України мали без світла», - вважає він.

 

 

 
Коментарі (0)