ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕкспорт електроенергії може приносити Україні додатково 2-3% ВВП

Експорт електроенергії може приносити Україні додатково 2-3% ВВП

Попит на українську електроенергію може бути дуже високим.

 

 

Учасниками аукціонів на доступ до експортних постачань української електроенергії до країн ЄС можуть бути десятки учасників як з України, так і Європи. Про це в інтерв'ю DT.UA розповів голова Укренерго Володимир Кудрицький.

За його словами, конкуренція буде дуже гострою. Якщо цей механізм надання доступу до міждержавних перерізів ліній електропередачі не вносити жодних специфічних українських ноу-хау, то конкуренція буде шаленою. Відповідно, доходи від доступу в України будуть дуже високі.

"Враховуючи наш потенціал енергетичного експорту, можемо говорити про сотні мільйонів і навіть мільярди євро на рік. Це не відразу і не зараз, зрозуміло. Але через кілька місяців чи рік ми можемо наростити обсяги експорту до таких величин, що доходи від нього досягатимуть мільярдів євро на рік, і це буде значний внесок у приріст нашого ВВП, на рівні 2-3%. Це величезна допомога для України, яка відновлюватиметься, відновлюватиметься після перемоги", - зазначив Кудрицький.

Про нові можливості та збільшення експорту нашої електроенергії до країн ЄС, і чи можлива зрада у цій перемозі читайте в інтерв'ю Юлії Самаєвій з головою правління НЕК «Укренерго» Володимиром Кудрицьким: «Державою для кожної української енергетичної компанії має бути «Інвестуй чи помри! ».

 

 

 
Коментарі (0)