ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЕлектроенергія для населення подорожчає до 3 грн/кВт-год

Електроенергія для населення подорожчає до 3 грн/кВт-год

Національна комісія держрегулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розраховує підвищити ціну на електроенергію для населення максимум на 15%

 

Національна комісія держрегулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розраховує підвищити ціну на електроенергію для населення максимум на 15% орієнтовно до 3 гривні/кВт-год після завершення опалювального сезону 2023/2024 років.

Про це в інтерв'ю виданню Економічна правда повідомив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський,  передають Українськi Новини.

"Моя особиста думка, що до успішного завершення осінньо-зимового сезону не може бути й мови про підвищення тарифів...Якщо робити наступний крок, то він повинен бути виваженим, максимум 15%. Це ми виходимо десь до 3 гривень за кіловат-годину", - сказав він.

За словами Ущаповського, з 1 січня 2024 року комісія повинна робити відповідні розрахунки з підвищення вартості електроенергії для населення.

При цьому він зазначив, що наразі обґрунтована ринкова ціна на електроенергію для населення складає 5,5-5,8 грн/кВт-год (без ПДВ).

Як повідомляли Українськi Новини, Кабінет Міністрів встановив тариф на електроенергію для населення 2,64 гривні/кВт-год з 1 червня до 31 грудня 2023 року.

 

 

 
Коментарі (0)