ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЕнергетичні культури замінять дві третини газових потреб України

Енергетичні культури замінять дві третини газових потреб України

На відміну від Європи, в Україні галузь із вирощування енергетичних сільгоспкультур погано розвинена

На відміну від Європи, в Україні галузь із вирощування енергетичних сільгоспкультур погано розвинена. Енергетичною вербою, тополею та міскантусом засаджено близько 4 тис. га маргінальних земель. Між тим, галузь має колосальний потенціал. Потенційно енергетичні культури в країні можуть замістити близько 20 млрд куб. м природного газу, або дві третини потреб країни в газопостачанні. Повідомляє Drovnik.

У нашій країні близько 4 млн га малородючих земель сільгосппризначення. Вони розпайовані, але вести на них традиційне сільське господарство не вигідно. Більшість із цих площ якнайліпше підходять для вирощування енергетичних культур — верби, тополі, міскантуса, світчграса та інших. Потенціал галузі колосальний, вона здатна збільшитися у 250 разів. За розрахунками науковців, з 1 млн га можна зібрати 11,5 млн т врожаю енергокультур, що здатні замінити 5,5 млрд куб. м природного газу.

Як повідомляє Мінагрополітики, енергетичні плантації біомаси запобігають ерозії ґрунту, сприяють поліпшенню стану навколишнього середовища. А під час спалювання біомаси на електростанції в атмосферу викидається тільки той СО2, який було поглинуто рослиною під час зростання.

 

 
Коментарі (0)