ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЕнергетика озброїлась до зими

Енергетика озброїлась до зими

Міністр енергетики і вугільної промисловості заявив про те, що Україна накопичила у ПСГ достатньо газу для опалювального сезону. Одночасно поповнюються запаси вугілля на складах електростанцій.

Україна на початок вересня накопичила в пiдземних сховищах газу 12,2 мільярда кубометрів газу, повiдомив Мiнiстр енергетики і вугiльної промисловостi Едуард Ставицький, виступаючи на засiданнi Верховної Ради. Про це пише Радіо Свобода.

«Iз них приблизно 5,8 мільярда кубів газу власного видобутку. Таким чином, до опалювального сезону ми повнiстю забезпечені», – сказав Едуард Ставицький.

Він також повідомив, що в плановому порядку йде накопичення вугілля на складах теплоелектростанцій.

«Відповідно до розпорядження Кабміну, до 1 жовтня на складах теплоелектростанцій необхідно створити запас вугілля обсягом близько 5 млн тонн. Фактичний показник запасів на 1 вересня становить 4,6 мільйона тонн. І ми виходимо на баланс у 5,2 мільйона тонн. Тобто виконуються всі вимоги уряду», – повідомив Міністр.

Також він зазначив, що підготовка енергосистеми до пікових навантажень у осінньо-зимовий період йде згідно з планами і графіками.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше глава правління ПАТ «Укртрансгаз» Сергій Винокуров  заявляв, що добове закачування газу в підземні сховища України у вересні 2013 року складе близько 150 млн куб. За його словами при збереженні закачування в таких щодобових обсягах, в опалювальний сезон Україна увійде з запасами в сховищах близько 17 млрд куб м газу.

 
Коментарі (0)