ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергоатом: Для безпечного маневрування АЕС Україні потрібні роки підготовки

Енергоатом: Для безпечного маневрування АЕС Україні потрібні роки підготовки

для переходу енергоблоків українських АЕС на маневровий режим роботи (вмикати та вимикати енергоблоки за потреби) потребуватиме не менше двох років ретельної підготовки

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України ініціювало застосування режиму маневрування на атомних електростанціях з метою економії. Однак, в «Енергоатомі» попереджають, що зробити це не просто. 

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу «Енергоатому».

Зокрема, для переходу енергоблоків українських АЕС на маневровий режим роботи (вмикати та вимикати енергоблоки за потреби, - ред.) потребуватиме не менше двох років ретельної підготовки. 

Так, за словами директора з виробництва НАЕК «Енергоатом» Юрія Шейко, експлуатація енергоблоків типу ВВЕР-1000 на українських АЕС в режимі добового регулювання потужності технічно можлива, однак потребуватиме ретельної щонайменше дворічної підготовки.

Шейко зазначив, що для повного відпрацювання можливості експлуатації енергоблоку в маневреному режимі необхідно пройти 200 циклів розвантажень і навантажень.

«Тобто, для переходу на маневрений режим нам буде потрібно не менше двох років. Не варто забувати, що «Енергоатом» експлуатує реактори, в яких знаходиться ядерне паливо і хотілося б мати повну впевненість у надійній роботі всіх систем, перш ніж переходити в новий режим роботи», — додав він.

 

 
Коментарі (0)