ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Енергоатом» готується у наступному році експортувати електроенергію у Білорусь

«Енергоатом» готується у наступному році експортувати електроенергію у Білорусь

«Енергоатом» готується до експорту електроенергії в Білорусь наступного 2017р. Поки що ця підготовка відбувається на основі підписаної рамкової угоди.
«Енергоатом» серйозно готується до експорту електроенергії в Білорусь. Поки що ця підготовка відбувається на основі підписаної рамкової угоди. Експорт можливий тоді, коли утвориться надлишок вітчизняної електроенергії. Також для цього потрібно знизити ціну електроенергії на експорт, про це повідомив глава компанії “Енергоатом” Юрій Недашковський.
 
“Ми серйозно готуємося до експорту, коли буде надлишок потужностей. Поки підписано рамковий договір, він завізований з білоруської сторони і завізований з нашого боку. Я поставив підпис, але також там повинні бути підписи представників "Укренерго" (оператор об’єднаної енергосистеми — ред.) і "Енергоринку" (оптовий покупець електроенергії — ред.)... є коло інших учасників”, — сказав він.

За його словами Ю.Недашковського, для початку експорту необхідно, щоб Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, знизила ціну електроенергії, яка відпускається на експорт, прибравши з її структури дотаційні сертифікати (сума для покриття тарифів населенню). 

 
Коментарі (0)