ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Енергоатом» повідомив про 36 млрд гривень збитків через війну

«Енергоатом» повідомив про 36 млрд гривень збитків через війну

Спільна сума збитків за два місяці війни – 36 млрд гривень. Сюди входить скорочення виробництва та пошкодження обладнання та інфраструктури АЕС

 

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" зазнала 36 млрд гривень збитків через війну.

Про це Петро Котін, котрий тимчасово виконує обов'язки президента "Енергоатому", сказав в інтерв'ю виданню Forbes, передають Українськi Новини.

"Спільна сума збитків за два місяці війни – 36 млрд гривень. Сюди входить скорочення виробництва та пошкодження обладнання та інфраструктури АЕС. До того ж, з початку війни компанія працює лише на половину своєї потужності. Два місяці тому атомну електроенергію в Україні виробляли усі 15 енергоблоків на чотирьох АЕС – це було вперше. Під час війни споживання електроенергії в країні впало вдвічі, тому задіяно лише половину енергоблоків", - сказав він.

Котін зазначив, що на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС, Енергодар, Запорізька область), яка окупована російськими військами, працює мінімальна кількість енергоблоків, при цьому інші реактори перебувають у холодному стані, оскільки це безпечніше.

"На ЗАЕС знаходяться близько 500 російських солдатів, 50 військових машин, російська зброя та вибухівка. Це небезпечно, адже ми не контролюємо ядерний матеріал на станції. Якщо станеться аварія, її наслідки стосуватимуться не лише території України, а й сусідніх країн. У мирний час на ЗАЕС працювало 11 000 осіб. Зараз там може працювати близько 10 000. Ми не обмежуємо право наших співробітників залишати Енергодар - звідти вже виїхало близько 500 працівників. Яка шкода станції від дій російських окупантів? За попередньою оцінкою, станція зазнала 18 млрд гривень у , - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 
 
Коментарі (0)